Solveig Hägerström

verksam i Arvika 

tel: 0570-33203;   073-83 27 621   

mejl: solveighagerstrom@gmail.com

Om mig...

Min bakgrund som terapeut

Jag heter Solveig Hägerström, och är verksam i Arvika och Karlstad. Jag har bred inblick i många terapeutiska traditioner, och erfarenhet av att arbeta med människor med vitt skilda problem.


Jag har utbildning inom traditionell psykodynamisk terapi (formell Steg-1 kompetens).

Jag har också gått en 1,5-årig kurs i Psykodrama, en 1-årig kurs i Gestaltterapi, samt flera kortare intensivkurser (inom bl.a. Mindfulness, Voice Dialogue, Psykosyntes och Familjekonstellationer) från vilka jag hämtat mycket, som jag använder i mitt arbete.

Jag beskriver mer under fliken Om min terapi,  (vill du fördjupa dig kan du klicka på  Länkar.)


Sedan 1987 har jag haft klienter; både enskilt, parterapi samt konfliktbearbetning i grupp. Via en folkhögsskola hade jag under några år terapier med ungdomar i 20-årsålern med ätstörningar, depressioner och självskadeproblem.

Jag har också arbetat  som gruppledare, med barn till missbrukare/psykiskt sjuka, efter att ha gått Ersta Vändpunktens gruppledarrkutbildning i Stockholm.

                                                                             

Mer om mig...


Jag har en fil.kand. i svenska och  religionskunskap. Jag har vikarierat en hel del som lärare, arbetat med barnteater, samt skrivit och gett ut fyra barnböcker.

När jag som 30-åring fick mitt första barn hamnade jag i en djup depression, som fick mig att börja i samtalsterapi. Jag gick i flera år hos en psykodynamiskt orienterad terapeut som, när jag senare fick egna klienter,  kom att bli min handledare.

Jag och ett av mina barnbarn...

Terapin förändrade mitt liv och villlkoren för vår familj på ett omvälvande sätt.

Med åren har jag satt mig in i och deltagit i många vitt skilda terapiformer. Dels för att utveckla och fördjupa min kompetens, och dels för min egen utveckling som människa.

Metoder utvecklas och förbättras - det vi vill är att kunna förkorta tiden för den enskilda terapin, de metoder vi använder ska vara verksamma, och de positiva förändringarna bestå.

Det är fantastiskt att möta människor på det här sättet, fantastiskt att komma så nära det äkta och sanna i en annan människa.

Jag  bor i ett urgammalt hus (byggt på 1600-talet) några kilometer utanför Arvika, med min sambo och min yngsta dotter. Jag har förutom henne tre utflugna barn, tre barnbarn och en katt.